Pia Sandin blev Årets Centrumutvecklare 2022

Den 18 maj utsågs Pia Sandin till Årets Centrumutvecklare 2022. Vi tog ett kort snack med Pia för att höra efter hur tiden efter utmärkelsen varit.  

– Det har varit full fart som vanligt sedan kvällen i maj. Utmärkelsen har också blivit väldigt uppmärksammad bland alla personliga kontakter som man har. Jag har fått så många grattis och fina hälsningar, säger hon.  

När man frågar Pia vad utmärkelsen betyder för henne personligen så märker man att den gjort skillnad.  

– Det är en stor boost att vinna och väldigt roligt att ha uppmärksammats. Jag har jobbat i många år och har ibland känt att jag verkar lite i det dolda, speciellt under de tidiga åren. Jag tror att det beror på att många inte har insikt om vad rollen innebär och hur långt ut tentaklerna faktiskt arbetar. Kanske fler kollegor ute i landet känner igen sig i det. Utmärkelsen synliggör vår yrkeskår på ett annat sätt, det befäster att den finns och vad den betyder.  Det tycker jag är viktigt.

Pia lyfter särskilt yrkesrollens betydelse och att fler fått upp ögonen för den och för betydelsen av strategisk platsutveckling.

– Jag har fått många samtal kring min roll och hur den är uppbyggd. Även om vår organisation och att andra ber om råd hur de ska tackla platsutveckling. Det känns som att hela Sverige blir mer medvetna på ett sätt, säger hon.

Nu är det dags att nominera för 2023 års utmärkelse och Pia tvekar inte en sekund när hon får frågan om hon skulle rekommendera att anmäla någon man tycker gör ett bra jobb.  

– Jag tycker tveklöst att man ska ta chansen att nominera någon. De senaste åren har vi jobbat mer tillsammans nationellt som samlad yrkeskår och jag tycker därför att man ska tänka till om man har någon kollega på annan ort som man tycker förtjänar detta. Kom igen och nominera någon du beundrar, säger hon.