Lisa Thörn från Uppsala är Årets Centrumutvecklare 2023

Du kanske också vill läsa..

Nu står det klart att det är Lisa Thörn från Uppsala som får utmärkelsen och titeln Årets Centrumutvecklare 2023. En prestigefylld utmärkelse som varje år utses av Riksorganisationen Sveriges centrum- och platsutvecklare.

De tre finalisterna André Liljemark från Torsby, Emelie Höglander från Vännäs och Lisa Thörn från Uppsala presenterades under Sveriges centrum- och platsutvecklares årskonferens i Stockholm tidigare i vår och nu var det alltså dags att kora vinnaren. Lisa fick ta emot utmärkelsen under Svenska Stadskärnors årliga konferens som denna gång hölls i Helsingborg.

– I år är det kollegan Lisa Thörn från Uppsala som vi har det stora nöjet att gratulera. Lisa är en av våra fantastiskt duktiga eldsjälar i Sverige som har fått många kollegor att imponeras av hennes professionella och drivande sätt att leda, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges centrum- och platsutvecklare och som också är ordförande i juryn för utmärkelsen.

De nomineringar som skickades in till utmärkelsen kom även i år in från flera olika städer och platser i vårt avlånga land där juryn sedan har ett tufft arbete att först ta fram tre finalister och sedan en vinnare.

– Juryn har alltid ett svårt arbete och så var fallet även i år. Det finns otroligt mycket talang, lokalt engagemang, kreativitet, ledarskapsförmågor och spetskompetens inom denna yrkeskår och det får vi bevis för varje år i juryarbetet. Vi vet vilket hårt arbete som ligger bakom på lokal nivå och att bli nominerad av kollegor från de lokala kommunerna, fastighetsägarna eller näringslivet eller att få bli nominerad av en annan centrumutvecklarkollega gör att man är en vinnare, säger Marlene.

 

Juryns motivering lyder:

Årets utmärkelse delas ut för att på ett professionellt, innovativt och lyhört sätt möta utmaningar och driva utvecklingsprocesser, samt för generösa och värdefulla insatser inom bland annat vidareutbildning för kollegor i branschen.

Om utmärkelsen:

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrum- och platsutveckling i en stadskärna, en handelsplats eller ett köpcentrum. Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från Sveriges centrum- och platsutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor.