Finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2023 är utsedda

Lisa Thörn från Uppsala, Emelie Höglander från Vännäs och André Liljemark från Torsby. Där har ni trion som nu är utsedda till finalister i den åtråvärda utmärkelsen Årets Centrumutvecklare 2023.

– Vi i riksorganisationen och nätverket Sveriges centrum- och platsutvecklare lyfter gärna fram våra medlemmar i alla sammanhang som vi kan. Det är jätteviktigt att hylla de som dagligen arbetar med att utveckla platser runt om i vårt avlånga land. För 12 år sedan instiftade vi utmärkelsen Årets Centrumutvecklare som vi delar ut varje år, säger MarleneHassel, ordförande i Sveriges centrum- och platsutvecklare och ordförande i juryn för Årets Centrumutvecklare.

Nu är alltså finalisterna för 2023 års utmärkelse utsedda och det är en stark trio bestående av Lisa Thörn från Uppsala, Emelie Höglander från Vännäs och André Liljemark från Torsby. De tre finalisterna tillkännagavs under Sveriges centrum- och platsutvecklares årskonferens i Stockholm där vi också firade 25 år som riksorganisation och förening.

– Vi har även i år fått in flera bra nomineringar från representanter i kommuner, fastighetsägare eller branschkollegor runt om i landet på lokala personer de vill lyfta och som alla gör stordåd på sina platser. Nu är finalisterna utsedda och vi ser fram emot Svenska Stadskärnors årskonferens i Helsingborg den 31 maj där vinnaren utses, säger Marlene Hassel.

Information om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum.