Årskonferens i Stockholm – vi firar 25 år!

2023.03.23 - 2023.03.24

Vi fyller 25 år under 2023 – fira med oss på vår årskonferens

2023 är ett stort år, det är nämligen året som vi som förening fyller 25 år! 25 år har gått sedan föreningen startade i Stockholm och den 23-24 mars återvänder vi till staden där allt började. Vi planerar för dagar där vi ska förkovra oss i massa nyttiga programpunkter, mingla som bara den med varandra men också fira stort! Nedan ser ni några av punkterna men det fylla på allt eftersom så ta för vana att komma hit och kolla in det senaste.

Torsdag 23 mars

8.30 – Registreringen öppnar

9.00 – Varmt välkommen till Stockholm

9.10-9.15 – Våra partners – de finns till för er skull

9.15-9.30
Året som Årets Centrumutvecklare
Pia Sandin från Malmö blev utsedd till Årets Centrumutvecklare 2022. Här kommer hon berätta mer om sitt år och vad utmärkelsen betytt för henne i sitt arbete.

 

 

9.30-10.00

Vad är det nya normala i Stockholm?
Monica Bruvik, VD på City i Samverkan, Stockholms cityorganisation, berättar om vad vi vet om det nya normala efter pandemin. Stockholm city drabbades hårdast av Sveriges stadskärnor men har till stor del pandemiåterhämtat sig. Vad vet vi om det nya normala beteendet i city? vad vet vi hittills om konjunkturlägets påverkan? och vad väntar framöver?

 

10.00-10.30
Hur tacklar Vasakronan utmaningar i ett föränderligt marknadsklimat?
Vi befinner oss i ett föränderligt marknadsklimat som är utmanande på många sätt. Jesper Örtengren, affärsutvecklare på Vasakronan berättar om hur Vasakronan arbetar med platser, stråk och områden samt hur man prövar sig fram med nya lösningar och produkter för att tackla de utmaningar man haft och har.

10.30-11.00 Fika och mingel med våra leverantörpartners

11.00-11.35
25 år – vad har hänt under tiden?
Sveriges centrum- och platsutvecklare fyller i år 25 år och vi vill tillsammans med er se tillbaka på de åren. Hur har rollen och våra organisationer förändrats och kan vi sia något alls om hur det ser ut de kommande åren?

11.35-11.55
Framtidens handelscommunities – nya lokala och nationella samarbeten!
Vi arbetar hårt med samverkan för att skapa en positiv utveckling för våra destinationer. Men fortfarande är det en utmaning att förstå de mest basala insikterna om vad det lett till. Gör vi rätt aktiviteter och vad är rätt aktiviteter? Nya tekniska framsteg har öppnat upp möjligheter att lära känna våra besökare, testa och utvärdera hur till exempel olika aktiviteter och event påverkar den fysiska handeln, möjligheter att dela insikter inom destinationen men även mellan städer. Lyssna på Fredrik Hammargården från företaget Indivd och hur han berättar hur man kan jobba med dessa viktiga frågor.

12.00-13.00 Lunch

13.00-16.00
Studiebesök i stadsmiljö
Vi kommer naturligtvis att göra studiebesök och inspireras på plats tillsammans. Bland annat kommer vi att besöka Gallerian med sitt nyöppnade Ikea där Jenny Vasquez Ling, varuhuschef för IKEA Gallerian berättar om resan dit och utvecklingen efter öppningen. Vi kommer även att träffa Cecilia Åkesson som är centrumchef på Gallerian och Mood Stockholm som ägs av AMF Fastigheter. Hon kommer berätta om Gallerians utveckling och tankar kring AMF:s satsning vid Brunkebergstorg. Jesper Örtengren och Martin Sandgärde från Vasakronan kommer också berätta mer om Malmskillnadsgatan förvandling från otrygg bakgata till omtyckt och välbesökt citystråk. Hur gick egentligen tankarna när man stod inför att renovera ett helt kvarter med nästan 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta?

18.30-01.00
Vi firar 25 år tillsammans med en bankett
På kvällen den 23 mars kommer vi att anordna en bankett på Bygget som ligger på Norrlandsgatan 11. Där avnjuter vi en trevlig middag tillsammans och bjuds på spännande underhållning där du eventuellt själv kommer vara en del av upplevelsen… Under kvällen avslöjas dessutom de tre finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2023. Och självklart avslutar vi kvällen tillsammans på dansgolvet!

 

Fredag 24 mars

9.00-9.15 Kickstart av dagen

9.15-9.45
Ikoner – en utställning om att få finnas
Pär Johansson startade Glada Hudik-teatern, en teater där utvecklingsstörda och normalstörda agerar sida vid sida. Teatergruppen har nu gjort stor succé med utsålda turnéer i Sverige, långfilmer och framträdanden i New York. Men framför allt har de fått oss att tänka på fördomar, vilka mänskliga egenskaper vi lägger vikt på och vad det egentligen betyder att vara en fungerande individ och medmänniska. Nu är de aktuella med sin utställning Ikoner – en utställning om att få finnas. Hör Pär berätta mer under det här passet.

 

9.45-10.00
Rolig platsutveckling med noll budget
När större utvecklingsprojekt ligger långt fram i tiden och när det känns som om allt står stilla, då är samverkan kring små snabba projekt den extra kryddan för att skapa glädje, överraskningar och stolthet för orten. Carina Janars från Ljusdal berättar bland annat om hur en tråkig busskur förvandlas till en snackis som får stor spridning både i och utanför sociala medier, samt hur man lyckats engagera ortsinvånarna att själva skapa utsmyckning i centrum under pandemin.

 

10.00-10.20

Vad gör man när man blir utsatt för en kris?
Pandemin ställde till massor när den dök upp vilket skapade stora problem för många verksamheter. Lyssna till Liana Christensen från Klädkammar´n i Laholm om hur de blev tvungna att tänka utanför boxen och göra deras omtyckta modevisningar digitala istället. Detta skapade en ny marknad och en ny publik hittade till butiken som inte varit där innan.

 

10.20-10.50

Case från städer tillsammans med våra partners

Lyssna till CBS City och Norrtälje Handelsstad berätta om hur de arbetar ihop och hur de fokuserar på det som fungerar och vidareutvecklar det. Det senaste är webbplattformen Det lokala kortet.

Cityplay & Destination Östersund
Med en bevisad ROI tack vare digitala presentkort och en databas på ca 20 000 medlemmar, kunde Destination Östersund skaffa fler medlemmar i sin organisation och växa sig ännu starkare, utan att för den saken skulle lämna några handlare helt lottlösa.

Kampanj som ger Destination Östersund en intäkt samt ökad försäljning i butikerna!

Stefan Nygren Köpguiden och Calle Hedman Destination Östersund berättar om deras samarbete, som genererar ett ekonomiskt överskott till Destination Östersund och merförsäljning i butikerna.

10.50-11.15 Fika och mingel med våra leverantörspartners
11.15-12.15
Vilka trender ser vi framåt?
Stefan Nilsson är Sveriges mest mediala trendexpert och återkommer regelbundet i TV, radio och tidningar. Konstant på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat som vi drömmer om. Under konferensen kommer han att ge oss några av hans spaningar inom vårt område.

 

12.15-12.30 Avslut och reflektion

12.30 Lunch on the go

 

Praktisk information

Tid

Konferensen går av stapeln den 23-24 mars. Vi startar dagen den 23 mars kl. 9 och avslutar kl. 13.00 med lunch on the go den 24 mars. Dessutom smygstartar vi konferensen med en trevlig mingelkväll redan kvällen den 22 mars för dig som vill och kan vara med. Se mer information om mingelkvällen nedan.

Kostnad

Konferensen kostar 2 995 kr/person exkl. moms för medlemmar och 3 995 kr/person exkl moms för ännu ej medlemmar. Det finns naturligtvis möjlighet för dig att bli medlem nu också om du vill få medlemspriset. Anmälan är bindande och är exklusive kostnad för boende och transport. Mingelkvällen kostar 189 och då ingår det mat. Gäller endast för maten. Dryck köpes på plats. Faktureras tillsammans med deltagaravgiften.

Mingelkvällen

Som vanligt tjuvstartar vi konferensen med en trevlig mingelkväll redan kvällen innan, alltså den 22 mars. Vi kommer att vara på Best Western Kom Hotell och kostnaden är 189 kronor ex moms. I kostnaden ingår mingelmat, dryck köpes på plats. Kostnaden faktureras tillsammans med deltagaravgiften. Du fyller i din anmälan om du kommer på minglet eller ej. Minglet startar kl. 18.30 och håller på till kl. 21. Man kan droppa in när man vill under den tiden.

Boende

Bokning av hotell görs separat och ingår ej i deltagaravgiften. Konferensen kommer vi att ha på Best Western Kom Hotell på Döbelnsgatan 17.

Vi har lapp på luckan

Vi är väldigt glada att meddela att vår årskonferens är fullbokad! Men vi vet alla att det kan hända saker som gör att vissa måste ställa in sin medverkan. Vi har därför en väntelista som du gärna får skriva upp dig på. För att stå på listan kan du mejla info@sverigescentrumutvecklare.se så hör vi av oss om det dyker upp en öppning.