Årskonferens 2024: Vi besöker Halmstad tillsammans 

2024.04.11 - 2024.04.12

Boka in 11-12 april 2024 i din kalender! Då går vår årskonferens av stapeln och vi är mycket glada att berätta att vi kommer besöka Halmstad tillsammans under en konferens som har tema Identitet och storytelling!

Vi planerar för dagar där vi ska förkovra oss i massa nyttiga programpunkter, gå på spännande stadsvandringar och mingla som bara den med varandra! Och den 10 april anordnar vi som vanligt ett förmingel.

Klara programpunkter


Från matvandring till destination: Hur Moveat skapar starka besöksanledningar genom gastronomi och värdskap med Charlotta Ranert, grundare till Moveat.
Hur kan mat och gastronomi omvandla en plats till en oumbärlig destination? Charlotta Ranert från Moveat dyker ner i denna frågeställning och delar med sig av de hemligheter som ligger bakom Moveats framgång i att skapa oemotståndliga besöksanledningar. Charlotta kommer att belysa kraften i genuint värdskap och vikten av att samarbeta. Lär dig hur dessa element, när de används på rätt sätt, kan omvandla vilken plats som helst till en magnet för besökare. Med insikt och passion demonstrerar Charlotta hur en framstående besöksanledning byggs upp tillsammans, en måltid och värdskap i taget. Hon delar dessutom med sig av erfarenheter från tidigare uppdrag bl.a. Eurovision i Malmö 2013 och Stockholm – Europas gastronomiska huvudstad 2023.

Gästupplevelse, koncept och kommunikation i en hisnande utveckling
Liseberg är en plats som väckt känslor i över 100 år. Med det självklara målet att skapa glädje tillsammans genomgår Liseberg nu en metamorfos från att vara en nationell nöjespark till att bli en europeisk värld av upplevelser. Mårten Westlund, PR & kommunikationschef guidar oss igenom hur man arbetar med gästupplevelsen, koncepten och kommunikationen i denna hisnande utveckling.

Platsattraktion – identitet och engagemang
Vi utgår från rollen som centrumutvecklare och ger en boost kring konsten att skapa attraktiva platser – kvarter och stadsdelar. Att jobba med en plats identitet och attraktionskraft. Skapa engagemang och action, både i stort och smått.
Sofie Gunnarsson har många års erfarenhet av platsutveckling på lokal och regional nivå med stadskärna, evenemang och talangattraktion som specialområde. Vass på att se hur alla delar i en plats hänger ihop, kan utvecklas och växa. Har lång erfarenhet som anställd på ett destinationsbolag och strategiskt arbete med fastighetsägare och stadskärna. Sofie finns sedan 2020 på Placebrander AB där hon även är delägare.

Hur lyfter vi en marginaliserad grupp?
Det sägs att man kan bedöma ett samhälles nivå av kultivering genom hur man behandlar några av sina mest utsatta; de dömda och de med funktionshinder.
Gemensamt för dem, precis som för alla andra, är att bland det värsta vi kan drabbas av, är isolering. Att inte få finnas med i gemenskapen, att bli lämnad utanför.
Sedan urminnes tider finns en grupp människor som ständigt negligerats, exkluderats och osynliggjorts; de som är födda med Downs Syndrom. Genom vårt arbete har nu även denna grupp fått ta plats på scenen och det med stor internationell framgång. Nu äntrar de även den fotografiska scenen med ”Ikoner – en utställning om att få finnas”. Ikoner föddes ur ett unikt samarbete mellan Fotografiska museet och Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson. Glada Hudik-teatern är samlingsnamnet för en bred verksamhet som naturligtvis innehåller teater, dans, sång och musik, men producerar också film, studiematerial, fotoutställningar, böcker, internationella projekt med mera. Visionen är att förändra synen på intellektuella funktionshinder och målet är att alla ska få göra det som de är bra på. Glada Hudik-teatern skapar unika möten mellan människor med olika förutsättningar, vilka kan göra att rädslor och fördomar övergår till förståelse och vänskap.
Samtal med Glada Hudik-teatern och Anuki Sturua som är projektledare och Prima Ballerinan Ida Johansson från Ikoner.

Hur gör du ChatGPT till en uppskattad kollega?
Hur använder sig Visit Trelleborg av ChatGPT och hur gör de för att använda det som en uppskattad kollega? Vår talare Maarja kommer berätta mer om hur de använder sig av verktyget för att mer effektivt jobba med inspriation/dégenerering/innovationsarbete, textbearbetning, textgenering  vid bland annat pressmeddelanden och sociala medier, översättning och dataanalys.…samt vilka fallgropar de har identifierat. Maarja Edman har rik erfarenhet från både hotellbranschen och offentlig förvaltning med sig i bagaget. Med expertis inom både platsutveckling och marknadskommunikation är hon i sin yrkesvardag nyfiken på hur digitalisering leder till nya affärsmöjligheter. Maarja är idag VD på Visit Trelleborg, har varit ansvarig för att sätta varumärkesstrategin för Höga Kusten och har varit hotelldirektör inom Scandic Hotels.

Året som Årets Centrumutvecklare
Lisa Thörn från Uppsala blev utsedd till Årets Centrumutvecklare 2023. En utmärkelse som brukar ge avtryck både på vinnaren och platsen där personen verkar. Här kommer hon berätta mer om sitt år och vad utmärkelsen betytt för henne i sitt arbete.

 

Halmstads identitetssresa
Karolina Davidsson, VD Destination Halmstad, Caroline Bengtsson cityledare Halmstad City och Ulrika Abrahamsson, centrumutvecklare Halmstad kommun berättar om ny organisation för centrumutveckling, om samverkan till att bli årets stadskärna 2025 och hur man stärker identiteten för Halmstad som den kustnära staden.

Studiebesök i stadsmiljö
Vi kommer naturligtvis att göra en gemensam stadsvandring i Halmstad och inspireras på plats tillsammans. Vi kommer bland annat få veta mer om hur Svenska Kyrkan med Nikolajkyrkan är en stor del i stadsutvecklingen och vilka projekt som är på gång i stadskärnan.

Inspiration och storytelling från omvärlden
Marlene Hassel besöker årligen mängder av städer och platser både inom och utom Sveriges gränser. Här får du på ett samlat sätt veta vilka storytellings som finns runt om i världen samt hur man arbetar för att utveckla platser och dess attraktivitet.

 

Bankett på kvällen
På kvällen den 11 april kommer vi att anordna en bankett som också den hålls på Halmstad Plaza. Där avnjuter vi en trevlig middag tillsammans och bjuds på underhållning. Under kvällen avslöjas dessutom de tre finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2024. Och självklart avslutar vi kvällen tillsammans på dansgolvet! Konferencier under banketten är Micke Syd som är mer känd som trummisen i Gyllene Tider.

Träffa våra samarbetspartners
Ta chansen och träffa våra samarbetspartners under konferensen. De kan erbjuda er mycket hjälp i er vardag!

Tid och plats

11-12 april med förmingel den 10 april.
Vi startar den 11 april med registrering från 8.30 och själva programmet startar kl. 9.
Vi avslutar dagarna den 12 april kl. 12 med en lunch on the go.
Vi kommer att vara på Profilhotels Halmstad Plaza i deras helt nya konferensavdelning som invigdes under hösten 2023.

Kostnad för konferensen

Medlemspris: 2 995 kr ex moms
Ej medlemspris: 3 995 kr ex moms

Mingelkväll den 10 april

Som vanligt tjuvstartar vi konferensen med en trevlig mingelkväll redan kvällen innan, alltså den 10 april. Vi kommer att vara på Halmstad Plaza och kostnaden är 225 kronor ex moms. I kostnaden ingår endast mingelmat, dryck köpes på plats av dig själv. Kostnaden faktureras tillsammans med deltagaravgiften. Du fyller i din anmälan om du kommer på minglet eller ej.

Hotell

Bokning av hotell görs separat och ingår ej i deltagaravgiften. Konferensen kommer vi att ha på Halmstad Plaza.
Här har vi också reserverat ett antal hotellrum redan nu så det är först till kvarn som gäller.

Skulle man ej få plats hänvisar vi till andra hotell i närheten.

Vid bokning på Profilhotels Halmstad Plaza:

Reservation av logi sker via antingen e-post eller telefon till: halmstadplaza@profilhotels.se eller 035-240 10 00 och ange bokningskod: SCU2024
Glöm inte ange antal nätter ni önskar. Tänk på att boka även 10-11 april om ni kommer till minglet dagen innan.

Pris för hotellrum:

Enkelrum: 1040 kr per rum/natt ink frukost (ex moms)
Del i dubbelrum: 590 kr per person med del i dubbelrum/natt ink frukost (ex moms)
Ni betalar rummen på plats.

Anmäl dig här