Träffa våra medlemmar: Armina Ilijasevic

Du kanske också vill läsa..

Vem är du, var jobbar du, vilken roll har du?

Armina Ilijasevic heter jag och är VD för City Örebro.

Varför är du medlem?

Jag är medlem för erfarenhetsutbyte med kollegor runtom i landet och även för inspiration och för alla bra seminarium/föreläsningar som anordnas.

Vilken insats är du mest stolt över som gjorts under senaste åren?

Jag är stolt att vi som grupp har genomfört flera olika förändringar under kort tid så som ny webb och byte av presentkortsleverantör och det senaste är att vi tillsammans med vår kommun och fastighetsägare har arbetat tillsammans för vårt första sommartorg.

Hur gjorde du? Min kollega fick en idé efter att vi haft en medborgardialog ihop med kommunen. Vi ställde sedan frågan till stadsbyggnadsförvaltningen ifall de var intresserade att vara med och fick snabbt ett ja och efter det bjöd vi in samtliga till ett gemensamt möte för att spåna vidare mer kring utformning och andra detaljer. Vår cityutvecklare har lett arbetet och hållit ihop det hela.

Vad ledde det till? Ett torg som innan var en öde plats som ingen ville vara på och som mest användes som genomfart har nu blivit en livfull plats med många olika aktiviteter för både unga och de äldre besökarna. Vi har också fått in grönska i form av tillfälliga träd runt om torget, ett insektshotell som är viktigt för den biologiska mångfalden och en grön matta som livar upp all grå betong som annars präglat platsen. Det har varit ett mycket lyckosamt samverkansprojekt som vi hoppas ska bli återkommande.

 

Vill du också bli medlem hos oss på Sveriges centrum- och platsutvecklare kan du lätt bli det här!