2021 – Calle Hedman, Östersund

Nu är det klart att det är Calle Hedman från Östersund som är vinnaren av titeln Årets Centrumutvecklare 2021. Han fick ta emot utmärkelsen under riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklares digitala årskonferens den 19 maj.

I år firar utmärkelsen Årets Centrumutvecklare hela tio år och det har märkts av i nomineringsarbetet. I mars utsågs hela tio nominerade som i april blev tre finalister – Calle Hedman från Östersund, Caroline Wallin från Borås och Lisa Söderholm från Kalmar.

Och nu står det alltså klart att det är Östersunds Calle Hedman som står som vinnare av titeln Årets Centrumutvecklare 2021.

– I år har det varit en extra spännande process där det har nominerats betydligt fler än normalt. I samband med tioårsjubileet så beslutade vi oss för att utse tio kandidater vilket var jättekul. Men det har samtidigt gjort det extra utmanande för oss i juryn att först utse tre finalister och sen en vinnare. Vi känner en enorm stolthet när vi ser vilket lokalt engagemang, enorm kreativitet, bra ledarskapsförmåga och hög spetskompetens vår yrkeskår har. Vi vet vilket hårt arbete som ligger bakom deras framgångar och inte minst under detta annorlunda år med en pandemi. Alla är enormt duktiga och värdiga sina nomineringar. I år gratulerar vi Calle Hedman i Östersund till en mycket välförtjänt utmärkelse, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare.

Juryns motivering lyder:

” Årets vinnare har på ett innovativt sätt visat att mixen av strategiskt arbete och omedelbara insatser ger resultat. Vinnaren har också nätverkat på ett kreativt och unikt sätt som visar på hur framtidens roll som plats- och centrumutvecklare kan se ut!”

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av Riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrum- och platsutveckling i en stadskärna, en handelsplats eller ett köpcentrum. Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor.