2020 – Maria Fors, Västerås

Nu står det klart att Maria Fors från Västerås är den lyckliga vinnaren av titeln Årets Centrumutvecklare 2020. Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrum- och platsutveckling i en stadskärna, ort, handelsplats eller köpcentrum. Nomineringarna kommer från kandidaternas eget nätverk där kommun, fastighetsägare, näringslivet och kollegorna är med och skickar in bidragen.

Mitt i allt som händer just nu runt om i världen tycker vi att det är viktigt att vi också ser och lyfter positiva saker som händer runt omkring oss. Vi tycker att det är viktigt att hylla de som dagligen arbetar med att utveckla och skapa samverkan i våra stadskärnor runt om i landet – våra centrumutvecklare. Tidigare under våren utsåg vi tre starka finalister. Förutom vinnaren Maria Fors var det också Ulrika Abrahamsson från Åmål och Ann-Louise Bolin från Sölvesborg.

– Juryn har även i år haft en tuff uppgift att utse en vinnare bland de tre nominerade finalisterna. Man känner en enorm stolthet när man ser vilken hög kompetens, engagemang, kreativitet och bra ledarskapsförmåga våra yrkesverksamma inom området har. Vi vet vilket hårt arbete som ligger bakom deras framgångar och i år gratulerar vi Maria till en mycket välförtjänt vinst, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare.

Juryns nominering för vinsten lyder:

”Årets centrumutvecklare är en av våra mest erfarna. Hon har utvecklat sin stad med stor drivkraft, entusiasm, engagemang, passion och kreativitet. Hennes branschkollegor runt om i landet känner henne som generös med sin kunskap, initiativrik, uppmuntrande och en äkta ambassadör för sin stad.”

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av Riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrum- och platsutveckling i en stadskärna, en handelsplats eller ett köpcentrum. Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor.

För mer information kontakta:
Marlene Hassel, ordförande Sveriges Centrumutvecklare,
070-657 52 99 eller ordforande@sverigescentrumutvecklare.se

Maria Fors, vinnare Årets Centrumutvecklare 2020
070-532 53 30 eller maria.fors@vasterascity.com