2019 – Hanna Candell, Helsingborg

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i en stadskärna, handelsplats eller köpcentrum. Nu står det klart att Hanna Candell från Helsingborg är den lyckliga vinnaren av Årets Centrumutvecklare 2019. 

Tre nominerade kandidater utsågs tidigare i år på Sveriges Centrumutvecklares årskonferens i Östersund. Förutom Hanna Candell var det också Jimmy Ekborg från Osby och Sanna Westerberg från Halmstad.

Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor och deras motivering i år lyder:

”För ett kreativt, visionärt och strategiskt ledarskap, som leder utvecklingen mot framtiden genom ett förankrat och engagerande arbetssätt. Detta har givit tydliga resultat, både inom samverkan och nätverk, men också genom synbara åtgärder i den fysiska miljön”.

– Även i år hade vi tre mycket starka nominerade kandidater och juryn har haft en tuff uppgift i att utse en vinnare. Man känner en enorm stolthet när man ser vilken hög kompetens och bra ledarskapsförmåga våra yrkesverksamma inom området har. Vi vet vilket hårt arbete som ligger bakom och i år gratulerar vi Hanna till en välförtjänt seger, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare.