2018 – Sussi Sakofall, Ludvika

Sussi Sakofall från Ludvika utsågs av Sveriges Centrumutvecklare till Årets Centrumutvecklare 2018 under Svenska Stadskärnors årskonferens i Västervik på onsdagskvällen den 30 maj.

Det var tre spända kandidater som väntade på att vinnaren av Årets Centrumutvecklare 2018 skulle avslöjas och det gick verkligen att känna på nyfikenheten i rummet innan juryn meddelade att det var Sussi Sakofall, centrumutvecklare på Unika Ludvika, som tog hem årets utmärkelse. De två andra nominerade var Johan Jönsson från Hässleholm och Tomas Johansson från Norrtälje.

– Vi hade tre mycket starka kandidater även i år och vi i juryn har haft ett oerhört svårt uppdrag att utse en vinnare bland de nominerade. Det är jättekul att se vilken hög nivå våra yrkesverksamma inom området håller, man blir så stolt, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare.

Juryns motivering lyder: ”Årets centrumutvecklare har med driv, engagemang och kreativitet utvecklat stadens samverkan, spridit samarbetsglädje och växt i sin yrkesroll i takt med att arbetet gett tydliga resultat. Det personliga ledarskapet präglas av entusiasm och glädje.”

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum.

Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fyra personer från de tre organisationerna Sveriges Centrumutvecklare, Svenska Stadskärnor och Fastighetsägarna.