2016 – Per Eriksson, Stockholm

Per Eriksson, City i Samverkan Stockholm, utsågs till Årets centrumutvecklare 2016 på Svenska Stadskärnors årskonferens i Örebro. 

Juryns motivering lyder: ”Med en förmåga att bygga laget har Årets Centrumutvecklare skapat en vinnande organisation som är förankrad och respekterad av alla stadens intressenter. Erfarenhet och kompetens nyttjas för att driva både basfunktioner och forskningsbaserade spetsprojekt. Årets utmärkelse tilldelas Per Eriksson, vd City i Samverkan Stockholm – en uppskattad och generös förebild för alla Sveriges Centrumutvecklare.”

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum.

Juryn för Årets centrumutvecklare består av fyra personer från de tre organisationerna Sveriges Centrumutvecklare, Svenska Stadskärnor och Fastighetsägarna.