« Alla Evenemang

Vår medlemsenkät visar positiv löneutveckling

6 september 2019 - 6 september 2027

Titeln centrumledare eller centrumutvecklare är den vanligaste titeln och de flesta har en fast anställning. Det visade vår medlemsundersökning som vi gjorde vid årsskiftet. Man kan i undersökningen också se det är fler som jobbat noll till sex år än de som jobbat mer än sex år.

Vi kommer från och med detta nyhetsbrev att berätta för er vad undersökningen sa och vi startar med hur ni själva är organiserade och hur er arbetssituation ser ut.

– Medlemsundersökningen gav oss många svar på hur man som medlem är strukturerade och vilken slags organisation de har runt omkring sig. Detta är väldigt stor nytta för oss i vårt styrelsearbete, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare.

Man kan se att de flesta arbetar heltid och att om man är konsult så har man oftast 1-2 uppdragsgivare. Löneläget är också något man fick svara på. Där visar undersökningen att de allra flesta ligger på en nivå mellan 30 000-50 000 kr i månaden (inkl. skatt). Något högre än vad man tidigare trott.

– De flesta som svarat på undersökningen är anställda av en centrumförening eller ett destinationsbolag men vi märker en uppgång bland de som är anställda av fastighetsbolag eller en kommun. Yrkesområdet utvidgas något och det kopplas allt mer tillsammans ihop med kommunernas näringslivsenheter och det är något vi ser tydligt i undersökningen, säger Marlene.

Detaljer

Börjar:
6 september 2019
Slutar:
6 september 2027
Evenemang Kategorier:
, , , , ,