« Alla Evenemang

Möt Marcus från Trollhättan

10 september 2019 - 10 september 2027

I vår medlemsundersökning skrev flera av er att ni ville få en större inblick i våra medlemmars vardag. Vilka de är och vilka frågor som är heta på just den platsen just där och då men också på ett längre stadie. Först ut i vår nya serie är Marcus Pallvid som arbetar som verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan.

Marcus är Göteborgskillen som för mer än tio år sedan flyttade från Göteborg till Trollhättan där han också blivit kvar.

– Jag fattade tycke för staden kan man säga. Jag fick jobb på Drivhuset och har arbetat där med affärs- och konceptutveckling tills jag för nästan exakt två år sedan när jag började jobba på City Trollhättan, säger han.

På City Trollhättan är de ett mindre team på tre personer som jobbar tillsammans med att utveckla Trollhättan. När man frågar vad som är bäst med jobbet kommer svaret ganska snabbt.

– Variationen på arbetsuppgifterna och människorna är det absolut bästa. Det är en skön blandning av operativt och strategiskt arbete där man får vara med och skapa mötesplatser på olika sätt. Att driva engagemang är otroligt roligt men också lite jobbigt ibland, det ska man inte sticka under stolen med.

Den största frågan i Trollhättan är just nu den kraftsamling kring de huvudstråk som identifierats och även kring Drottningtorget. Man arbetar fram handlingsplaner kring stråken där man fokuserar på olika saker på olika gator. I detta ingår förflyttningar av lokaler, genomföra aktiviteter och att skapa nya arenor för mötesplatser.

– Vi har kommit igång lite smått kring förflyttningarna av lokaler tillsammans med fastighetsägarna och det känns bra. Vi märker av en mer handlingskraft bland aktörerna som är med på arbetet än vi haft innan och det har kommit i takt med att vi blir allt mer konkreta, säger han.

Förutom detta siktar man på att ansöka till Årets Stadskärna 2022 och det arbetet hänger ihop med allt annat som händer.

– Vi arbetar mycket med torghandelsfrågan, koncept och trygghetsfrågor men också med den ständiga frågan kring parkeringar. Det hade varit jättekul att vinna Årets Stadskärna men det är resan som räknas, säger han.

 


Extrafråga: Vad är det bästa med att vara medlem i Sveriges Centrumutvecklare?
Det är ett värdefullt nätverk där man får ett ansikte på andra kollegor runt om i landet. Jag gillar särskilt den slutna medlemsgrupp som finns på Facebook. Där kan man ställa stora som små frågor men också dela med sig av egen erfarenhet. Det är en givmild grupp.

Detaljer

Börjar:
10 september 2019
Slutar:
10 september 2027
Evenemang Kategorier:
, , , ,