« Alla Evenemang

KROKA ARM MED DIN CENTRUMUTVECKLARE UNDER KRISEN

6 april 2020 - 6 april 2024

Det är ingen som undgått den senaste tidens kriser runt om i världen och hur hårt Covid-19 slår mot städernas utveckling och dess innehåll. Marlene Hassel har varit yrkesverksam som plats- och centrumutvecklare i mer än 20 år och har även varit ordförande i Riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklare i tio år. Hon har aldrig sett något liknande under sina år.

– Just nu ställs vår yrkeskår inför enorma utmaningar och vi måste vara beredda på att agera och det snabbt. Vi arbetar alltid i samverkan mellan kommun, fastighetsägare och näringsliv men nu ställs det ännu högre krav på det samarbetet, säger hon.

Trots att de som arbetar som centrumutvecklare ofta är kittet i samverkansarbetet är det för många en okänd yrkesgrupp. Detta är något som Marlene hoppas ska ändras, särskilt i dessa tuffa tider.

– Rollen som centrumutvecklare är att vara en koordinator och katalysator. De är drivna och engagerade ledare som arbetar både strategiskt och operativt. Hittills i krisen har vi verkligen märkt av detta och jag är så imponerad av alla engagemang som ploppat upp runt om i landet just nu, säger hon.

Vi har sett utökad försäljning på gator och torg, tidigareläggning av öppning för uteserveringar, skollunchlösningar för gymnasieelever att äta lokalt i centrum, hemleveranser och samarbeten med lokala bilfirmor och taxibolag. Det anordnas även direkthjälp och utbildningar till företagare om hur de kan använda regeringens krispaket. Och det är bara ett fåtal av alla initiativ som drivs fram just nu.

– Mina kollegor runt om i landet har verkligen visat vad handlingskraft betyder och det är en ära att vara ordförande i Sveriges Centrumutvecklare just nu. Det är en yrkeskår som brinner för att skapa skillnad på platsen där de verkar. De får kommuner och näringsliv att samverka för att göra det lättare för näringen att överleva just nu, blicka framåt och skapa nya förutsättningar i den karta som nu ritas om. Jag hoppas att man som kommunanställd, fastighetsägare eller näringsidkare har en god relation med sin lokala centrumutvecklare, om inte så är mitt tips att kontakta dem om du inte redan har gjort det, avslutar Marlene.

 

För mer information kontakta:

Marlene Hassel, ordförande Sveriges Centrumutvecklare, 0706-57 52 99 eller ordforande@sverigescentrumutvecklare.se

Ladda ner bild på Marlene Hassel

Detaljer

Börjar:
6 april 2020
Slutar:
6 april 2024
Evenemang Kategorier:
, , , ,