« Alla Evenemang

Nyheter

6 september 2019 - 17 september 2027

Här hittar du flera av de nyheter som vi släppt via våra nyhetsbrev eller pressutskick. Klicka på rubriken för att läsa hela nyheten.

Hedersomnämnanden

Hedersomnämnandet tilldelas de städer som tillsammans genomfört något NYTÄNKANDE, INNOVATIVT och KREATIVT.  Hedersomnämnandet är ett samarbete mellan Sveriges Centrumutvecklare och Svenska Stadskärnor. De inkomna bidragen uppmärksammas på Svenska Stadskärnors Digitala Årskonferens den 15 september 2021. (15 september 2021)

Calle Hedman från Östersund är Årets Centrumutvecklare 2021

Nu är det klart att det är Calle Hedman från Östersund som är vinnaren av titeln Årets Centrumutvecklare 2021. Han fick ta emot utmärkelsen under riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklares digitala årskonferens den 19 maj. (19 maj 2021)

De tre finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2021 är nu utsedda

Årets Centrumutvecklare är en utmärkelse som tagit allt mer plats i vårt avlånga land de senaste åren och i år gjordes nomineringsförfarandet med en liten twist. I mitten av mars utsågs hela tio kandidater i ett första skede. Nu står det klart vilka de tre finalisterna är som går vidare i tävlingen. Det är Calle Hedman från Östersund, Caroline Wallin från Borås och Lisa Söderholm från Kalmar. (15 april 2021)

Tio kandidater kan bli Årets Centrumutvecklare 2021

Mitt i allt som händer runt om i världen tycker vi att det är viktigt att vi också ser och lyfter positiva saker. Extra viktigt är det att hylla de som dagligen arbetar med att utveckla stadskärnor runt om i landet – våra centrumutvecklare. Nu står det nämligen klart vilka kandidaterna är till den ärofyllda utmärkelsen Årets Centrumutvecklare 2021 och i år görs det med en liten twist. (15 mars 2021)

Året som Årets Centrumutvecklare

I maj förra året stod det klart att Maria Fors från Västerås vann utmärkelsen Årets Centrumutvecklare 2020. Vi har kollat läget med henne hur hennes tid varit sedan dess under det minst sagt speciella året. (21 feb 2021)

Maria Fors från Västerås utsedd till Årets Centrumutvecklare 2020

Nu står det klart att Maria Fors från Västerås är den lyckliga vinnaren av titeln Årets Centrumutvecklare 2020. Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrum- och platsutveckling i en stadskärna, ort, handelsplats eller köpcentrum. Nomineringarna kommer från kandidaternas eget nätverk där kommun, fastighetsägare, näringslivet och kollegorna är med och skickar in bidragen. (3 juni 2020)

Välkommen på vår årsstämma

På grund av rådande situation beslutade vi att ställa in vår årskonferens med tillhörande årsstämma som skulle skett i Uppsala i mars. Styrelsen har beslutat att vi istället kommer att genomföra årsstämman digitalt, genom att använda oss av Zooms videolösning. Detta betyder att du via en länk kommer att kunna delta i mötet direkt. Flera punkter kommer att beslutas på mötet, därför är det viktigt att närvara med representanter/medlemmar som har behörig rösträtt. Mötet sker den 3 juni kl. 15- ca 17.  (12 maj 2020)

 

Kroka arm med din centrumutvecklare under krisen

Det är ingen som undgått den senaste tidens kriser runt om i världen och hur hårt Covid-19 slår mot städernas utveckling och dess innehåll. Marlene Hassel har varit yrkesverksam som plats- och centrumutvecklare i mer än 20 år och har även varit ordförande i Riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklare i tio år. Hon har aldrig sett något liknande under sina år. (8 april 2020)

 

De tre finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2020 är nu utsedda

Mitt i allt som händer runt om i världen tycker vi att det är viktigt att vi också ser positiva saker. Vi tycker att det är viktigt att hylla de som dagligen jobbar med att utveckla stadskärnor runt om i landet – våra centrumutvecklare. Nu står det nämligen klart vilka de tre finalisterna är till den ärofyllda utmärkelsen Årets Centrumutvecklare 2020. Finalisterna är en stark trio bestående av Maria Fors från Västerås, Ann-Louise Bolin från Sölvesborg och Ulrika Abrahamsson från Åmål. De får nu spänt vänta i någon månad innan vinnaren utses. (26 mars 2020)

Vår årskonferens är inställd!

Styrelsen för Sveriges Centrumutvecklare har idag fattat beslut att ställa in vår årskonferens i Uppsala 26-27 mars med anledning av Coronavirusets utbredning.

Vi har kommit överens med våra partners i Uppsala: Norrlands nation, Svenssons krogar samt Clarion Hotel att genomföra konferensen i Uppsala 2021 istället. Det innebär att vår förening inte kommer att få några kostnader för denna avbokning. Det tackar vi våra konferenspartners för!

Vi hoppas att ni som bokat förstår vårt beslut. Tänk också på att avboka bokade hotellrum!

Årsmöte måste hållas senast 30/6-20 och vi återkommer med datum samt dess genomförande senare.

”Jag drivs framåt av att få vara kreativ”

Vi fortsätter vår resa genom landet för att visa upp alla otroliga personer som jobbar med centrumutveckling. Denna gång landar vi hos Caroline Strindlund i Kramfors. (29 oktober 2019)

 

Nu är det dags att börja nominera

Det är nu läge att nominera till Årets Centrumutvecklare 2020 och vi har stämt av med 2019 års vinnare Hanna Candell om hur det känns att ha vunnit och vilken effekt det gett. Hon skickar även med en hälsning till dig som kanske sitter och funderar om du ska nominera en person eller ej. (24 oktober 2019)

 

Möt Marcus från Trollhättan

I vår medlemsundersökning skrev flera av er att ni ville få en större inblick i våra medlemmars vardag. Vilka de är och vilka frågor som är heta på just den platsen just där och då men också på ett längre stadie. Först ut i vår nya serie är Marcus Pallvid som arbetar som verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan. (10 september 2019)

 

Hanna vann den åtråvärda titeln

Den 22 maj stod Hanna Candell från Helsingborg som segrare i Årets Centrumutvecklare inför hundratals personer på Svenska Stadskärnors årskonferens i Linköping. En upplevelse som hon beskriver som helt galet häftig. (20 juni 2019)

 

Vi får aldrig nog av varandra

I vårt förra nyhetsbrev kunde du läsa mer om vår medlemsundersökning och hur våra medlemmar svarat kring hur de själva är organiserade och hur deras arbetssituation ser ut. I detta nummer kommer vi att berätta mer om hur medlemmarna vill att vi arbetar för att utveckla medlemskapet ytterligare. (20 juni 2019)

 

Hanna Candell utsedd till Årets Centrumutvecklare 2019

Utmärkelsen Årets Centrumutvecklare tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i en stadskärna, handelsplats eller köpcentrum. Nu står det klart att Hanna Candell från Helsingborg är den lyckliga vinnaren av Årets Centrumutvecklare 2019. (22 maj 2019)

 

Vår medlemsenkät visar positiv löneutveckling

Titeln centrumledare eller centrumutvecklare är den vanligaste titeln och de flesta har en fast anställning. Det visade vår medlemsundersökning som vi gjorde vid årsskiftet. Man kan i undersökningen också se det är fler som jobbat noll till sex år än de som jobbat mer än sex år. (3 maj 2019)

 

De tre finalisterna till Årets Centrumutvecklare är nu utsedda

Nu är det äntligen klart vilka de tre finalisterna är till den ärofyllda utmärkelsen Årets Centrumutvecklare 2019. De tre finalisterna är Hanna Candell från Helsingborg, Jimmy Ekborg från Osby och Sanna Westerberg från Halmstad som nu spänt får vänta i någon månad innan vinnaren utses. (21 mars 2019)

 

 

 

Detaljer

Börjar:
6 september 2019
Slutar:
17 september 2027
Evenemang Kategorier:
, , , , ,